Oğuzhan Ünlü

Zaandam

12
supports
Oğuzhan Ünlü

Oğuzhan Ünlü is ambas­sadeur van de movement en draagt oordoppen met muziekfilter en roept jou op om dat ook te doen.


12 support en 0 rewards
Topper
On fire
Supports

Wat is je favoriete muziekgenre, band, DJ of zanger en waarom?

Reggaeton, chillhouse en Turkse popmuziek luister ik graag als ik thuis ben of met vrienden aan het chillen ben. En Techno als ik een feest of festival bezoek.

Wat is je favoriete concert, concertzaal en festival en waarom?

Ik bezoek het liefst (zomer)festivals waar techno wordt gedraaid. Ik heb niet echt één favoriet festival, maar ik heb er meerdere die ik meermaals heb bezocht zoals Welcome to the Future en VOLTT Festival.

Waarom draag jij oordoppen met muziekfilter?

Ik heb sinds 6 jaar Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Dit heb ik opgelopen tijdens het bezoeken van een technofeest. Sindsdien heb ik oordoppen op maat laten maken en bezoek ik uitgaansgelegenheden nooit en te nimmer zonder bescherming.

Waarom vind je dat anderen ook oordoppen moeten dragen?

Ik heb het geluk dat ik prima kan leven met de Tinnitus dat ik heb, al zal ik nooit meer in m'n leven absolute stilte kunnen ervaren. Het had veel erger kunnen aflopen, want ik heb veel gelezen over mensen die er veel meer last van hebben. En ik hoor het ook steeds meer in mijn omgeving. Ik vind zelfs dat er voorlichting gegeven moet worden op scholen over de gevaren van te harde muziek.

Wat vind jij het grote voordeel van oordoppen dragen met muziekfilter?

De muziek klinkt beter, juist omdat al het (te) harde, schadelijke geluid wordt gefilterd. Daarnaast kun je veel makkelijker met elkaar communiceren, zonder in elkaars oren te schreeuwen.

Waarom heb je besloten jezelf aan te melden voor deze movement?

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor dit onderwerp, maar ik zie nog steeds te veel mensen zonder bescherming uitgaan. Zelfs vrienden die ik heb gewaarschuwd over de gevaren van gehoorbeschadiging, die nog steeds uitgaan zonder. Ik wil mensen graag laten weten wat de consequenties zijn en voorkomen is beter dan genezen (Tinnitus is helaas (nog) niet te genezen).

alle profielen
 Actievoorwaarden  |  Pers  |  Contact  |  FAQ