Veelgestelde vragen

De belangrijkste vragen en antwoorden over de 'Plug in Party on'-campagne, gehoorschade en gehoorbescherming kun je hieronder vinden.

I Love My Ears Campagne/Plug in Party on Movement

Wat moet ik als ambassadeur doen?

Als ambassadeur verzamel je zoveel mogelijk supports. Dat doe je door vrienden en familie op te roepen jou te supporten. Hoe meer supports je verzamelt, hoe groter de kans is dat je een prijs wint. Om je te helpen ontvang je wekelijks tips en challenges van ons die jou helpen bij het verzamelen van supports.

Wat kan ik als ambassadeur winnen?

Uiteraard zijn er prijzen te winnen voor de ambassadeur met de meeste supports. Je maakt kans op:

  • 1x een festival- en concertbon t.w.v. € 1000
  • 2x een festival- en concertbon t.w.v. € 500
  • 4x een festival- en concertbon t.w.v. € 250
Hoe word ik ambassadeur

Je kunt je niet meer aanmelden als ambassadeur.

Gehoorschade

Ik hoor een piep na het uitgaan, wat betekent dit?

De trilhaartjes in het binnenoor zijn overbelast geraakt door de harde muziek tijdens het uitgaan. Ze geven spontaan ‘gekke’ geluiden door aan de gehoorzenuw; dat is die piep die je hoort. Vaak is de piep de volgende ochtend weg. Je merkt de schade dan gelukkig niet meer, maar een stukje van je gehoor blijft beschadigd. Is de piep na een paar dagen niet weg? Ga dan naar de huisarts en vraag een doorverwijzing naar de KNO-arts of audioloog.

Heb ik gehoorverlies?

Wanneer je twijfels hebt over je gehoor, kun je om te beginnen eerst zelf uw gehoor testen. Een eenvoudige en laagdrempelige hoortest kun je gratis online doen via VeiligheidNL.

Is de uitslag ‘niet goed’ maak dan in ieder geval een afspraak bij de huisarts of een audicien. Daarna kan via een audiometrietest (piepjestest) worden vastgesteld in welke mate je gehoorverlies hebt en wat voor jou de beste oplossing is om met het gehoorverlies om te gaan.

Gehoorbescherming

Wat is goede gehoorbescherming voor uitgaan?

Oordoppen met een muziekfilter, want die beschermen de oren door een demping van ca. 15 dB én zorgen er tegelijkertijd voor dat de muziek optimaal blijft klinken. Bovendien kun je dankzij het filter gesprekken veel beter verstaan. Universele filteroordoppen kosten tussen de €3 en €20. Je kunt dit soort filteroordoppen ook op maat laten maken bij een audicien. Die passen het beste, maar zijn aanzienlijk duurder in aanschaf (ca. €120).

Belangrijk om te weten: goedkope schuimdoppen (herriestoppers) raden wij niet aan; deze zijn moeilijk in te brengen en vallen makkelijk uit waardoor je niet beschermd bent. Ook voor comfort en muziekbeleving zijn schuimdoppen een mindere keuze. (Maar: als er nergens filteroordoppen verkrijgbaar zijn en de muziek staat erg hard, dan zijn schuimdoppen beter dan niets.)

Welke gehoorbescherming past mij het beste?

Dat ligt eraan voor welk doeleinde je gehoorbescherming nodig hebt. Zoek je gehoorbescherming voor het uitgaan, kies dan voor universele of op maat gemaakte oordoppen met een muziekfilter. VeiligheidNL adviseert een minimale demping van 15 dB. Voor elke type gehoorgang is in principe een goed passend en comfortabel model te vinden. Op maat gemaakte oordoppen bieden over het algemeen de meeste zekerheid en comfort. Als je werkt in hard geluid kun je beter andere oordoppen gebruiken, met een filter dat afgestemd is op de werksituatie. Laat je hierover goed adviseren als je oordoppen aanschaft.

Waar koop ik gehoorbescherming?

Zie de website ilovemyears.nl voor een actuele verkooplijst. Bovendien is op alle festivals en in poppodia en popzalen die I Love My Ears ondersteunen, gehoorberscherming verkrijgbaar. 

Waarom worden er geen gratis oordoppen beschikbaar gesteld?
  • Dat wekt wellicht de schijn dat het een wegwerpproduct is (wat we niet willen).
  • Kosten ervoor worden dan mogelijk verwerkt in de ticketprijs en dan benadeel je de mensen die juist al goed bezig zijn en zelf gehoorbescherming hebben aangeschaft.
  • Verleid wellicht tot het uitdelen van schuimdoppen. Dat willen we voorkomen, want het is belangrijk om oordoppen met muziekfilter te dragen.
Waarom geen schuimdoppen?

Schuimdoppen 1) worden vaak niet goed ingedaan, 2) zien er niet charmant uit en 3) belemmeren de muziekbeleving en contact met andere mensen. Kortom, je kunt ze beter gebruiken als je last hebt van snurkende mensen of omgevingsgeluid.

Vragen?

Staat het antwoord op jouw vraag niet op deze pagina? We geven je graag zo volledig mogelijk antwoord. Voor vragen over de Plug in Party on Movement kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over gehoorschade en gehoorbescherming kun je kijken op ilovemyears.nl

 Actievoorwaarden  |  Pers  |  Contact  |  FAQ